activationlab knästyrka

Om Activation Lab

Be Activated är en teknik som kommer från Sydafrika och har utvecklas de senaste 20 åren av den världskända fysioterapeauten Douglas Heel.

Målet är att identifiera de kompensationsmönster som kroppen skapat för vår överlevnad samt förstå hur dessa spelar in i dina besvär som smärta, skada, minskad rörelse, utmattning osv. Tillsammans kan vi hitta ditt kompensationsmönster och hitta strategier för att återställa kroppen tillbaka till sitt ursprungsmönster. 

Be Activated handlar om att möta kroppens två prioriteter, vilka är andning och rörelse. Kroppens första prioritet för överlevnad är att andas och den andra är rörelse - springa från fara eller gå för att hitta föda. För att andas behöver vi en muskel som heter diafragman och för att gå eller springa behöver vi röra benet framåt och bakåt, dessa rörelser ska komma ifrån höftböjaren (psoas) och rumpan (gluteus).

När vi lever i stress och smärta så börjar vi använda andra muskler för att hjälpa till med andning som halsen, bröstet, nacken och ländryggen. Detta bidrar till att diafragman försvagas och blir stel, vilket i sin tur leder till att psoasmuskeln och gluteusmuskeln inte kan göra sitt jobb. Kroppen vet att rörelse är en prioritet och därför hittar den nya kompensationer med andra muskler för att skapa rörelserna som krävs för överlevnad. 

Hoppas vi ses på kliniken!

activationlab rörelsemönster

Idrottsmedicinskt Center

​Trollenäsgatan 2

21773 Malmö

Ingång via Nordic Wellness

©2022 Activation Lab

  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon